Elektromos fűtési megoldások

Az elektromos fűtés egyre népszerűbb fűtési megoldás, az utóbbi időben már nem csak kiegészítő fűtésként, hanem lakások önálló fűtésmegoldásakent. Többfajta megoldás létezik manapság az elektromos fűtések kivitelezésére.

Léteznek tisztán elektromos fűtések, melyekhez nem szükséges egyéb közvetítő közeg, illetve hűtőközeg keringgetéssel működő hűtő-fűtő klímák, hőszivattyúk.

Bármelyik megoldást is választjuk fontos, hogy ellenőrizzük, hogy megfelelő mennyiségű áramunk áll rendelkezésre, hogy a készülékek együttes használata mellett, valamint további háztartási készülék használatát is figyelembe véve ne lépje át a rendelkezésre álló energia mennyiséget. Amennyiben nincsen elegendő felvehető teljesítmény, hálózatbővítés szükséges. Ide kattintva részletesebben tájékozódhat a bővítésről, annak menetéről, költségeiről.

Elektromos fűtőpanelek:

Számos fűtőpanel található a piacon. Ezeknek a legegyszerűbb az installációja. Amennyiben az adott áramkör elbírja, úgy szinte bármelyik dugaljba bedughatók. Léteznek szabadon állók, és falra szerelhetők.
A korábban használt olajradiátor is egy elektromos fűtés, de nem túl hatékony és dizájnos megoldás.

Javaslom tekintse meg a nordart termékeit:

https://nordart.hu/

Elektromos padlófűtés hideg burkolat alá:

Korábban fűtőszálat használtak betonba ágyazva, ez a megoldás leginkább kültéri használatra terjedt el fagyás elleni védekezésre. A hidegburkolat alatti fűtési megoldás manapság leginkább fűtőszőnyeg használatos, mely főként vizes helységekben, fürdőszobába, konyhába javasolt. Az előnye, hogy nem foglal helyet, rejtett marad a szobában, a beépítése közvetlen a burkolat alá a csemperagasztóba kerül beágyazásra, így csak egy vékony réteget kell átfűtenie.

https://www.bvfheating.hu/elektromos-futoszonyeg/

Elektromos padlófűtés meleg burkolat (akár laminált padló) alá:

Minimális padló emeléssel ( akár kevesebb mint 1 cm) , valamint bontás nélkül kivitelezhető közvetlenül a laminált padló alá való fektetéssel egyszerű és hatékony fűtést érhetünk el.

https://www.bvfheating.hu/laminalt-padlo-padlofutes/